Wednesday, August 10, 2022

Karlspaderknyten - en lappländsk delikatess.

 


Karlspaderknyten - en lappländsk delikatess.

Här kommer receptet på karlspaderknyten:

1 Ta genast första avgående taxiflyg till Kiruna.

2 Köp ett tunnbröd.

3 Rulla ihop ditt tunnbröd till en liten strut.

4 Häll massor av vaniljsås i struten.

5 Spotta i nävarna, grip tag i struten och krölla ihop den till ett litet knyte - ett så kallat karlspaderknyte.

6 Släng ditt karlspaderknyte i närmaste soptunna - det är faktiskt bara tvättäkta samer som anser att det smakar gott.

7 Om du vill bära dig så lappländsk åt som möjligt, så häll massor av salt i ditt kaffe - precis som Lapplands befolkning sedan urminnes tider alltid har gjort.

8 När du helt plötsligt säckar ihop och blir medvetslös på grund av akut saltförgiftning, så får du gratis transport med första avgående ambulanshelikopter til närmaste intensivvårdsavdelning.

9 Om du mot förmodan överlever, så inser du säkert att det är bäst att man håller sig söder om Dalälven om man vill överleva. Även de allra tuffaste lapplänningar dör faktiskt två gånger varje år - på vintern så fryser de ihjäl, och på sommaren så bli de ihjälbitna av stora fruktansvärda lapplandsmyggor med kroppar lika stora som öltunnor, vingar lika stora som åror, ögon lika stora som tallrikar och gaddar lika stora som vikingasvärd.

10 Glöm allt om karlspaderknyten - åk till Göteborg i stället, och köp en hel special med bostongurka och västkustsallad - det smakar tusen gånger bättre!

;-)>>>>>>>>>>